Stageweek Joost

Gepubliceerd op 5 juli 2019

Deze week liep Joost een week stage bij ons op kantoor. Hij had geluk en mocht dus ook mee naar Straatsburg. Over deze week schreef hij een verslagje:
“De afgelopen week was ook voor mij een erg bijzondere week. Ik mocht van school een week op stage en was dolgelukkig toen ik hoorde dat ik met Jeroen Lenaers een week mee mocht lopen in Straatsburg. Ik ben erg geïnteresseerd in politiek, maar Europa was voor mij, net als voor veel 15-jarige scholieren, nog vrij onbekend terrein.
Deze week in Staatsburg was niet alleen voor mij een bijzondere week. Heel politiek Europa stond op zijn kop. De nieuwe leden werden ingedeeld in parlementaire commissies, en de nieuwe voorzitters en coördinatoren werden dus ook gekozen. Het Europees Parlement heeft een nieuwe president gekozen. En de Europese Raad heeft een nieuwe voorzitter voor de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en de Europese Raad voorgedragen. Vóór deze stage zou ik van de helft van deze termen niet hebben geweten wat ze deden of dat ze überhaupt bestonden, maar Jeroen en zijn medewerkers Jurian en Stijn hebben me haarfijn uitgelegd hoe het Europese stelsel in elkaar zit. Ik weet nu van alles over wie er wetten maken, wie daarover stemmen, en hoe die personen gekozen worden. Ook weet ik hoe het is om een week op missie te zijn voor het CDA in Straatsburg. Ik heb allerlei leden van het CDA-team ontmoet, van parlementariërs tot de persvoorlichter. Allemaal hebben ze me een uniek kijkje achter de schermen gegeven en uit gelegd wat hun baan inhoud. Ik heb er dus erg veel aan gehad. Het was een bijzondere ervaring en voor mij de vrijwel perfecte stage. Au revoir!”

 

Dit artikel verscheen eerder in de nieuwsbrief van Jeroen Lenaers over de plenaire vergaderweek in Straatsburg – juli I 2019

Terug naar het overzicht