Jeroen Lenaers verwelkomt 25.000ste bezoeker in Europees Parlement

Gepubliceerd op 3 mei 2024

Stramproy/Brussel – Ouderenvereniging St. Willibrordus uit Stramproy had vandaag een bijzondere eer. De groep bevatte de 25.000ste bezoeker aan het Europees Parlement die CDA-parlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy mocht ontvangen.

Lenaers – die zelf uit Stramproy komt – ontvangt iedere week een buslading Limburgers in Brussel om hen te vertellen over zijn werk in de hoofdstad van de Europese Unie. Na 10 jaar lidmaatschap van het parlement maakte hij de balans op en kwam hij erachter dat hij deze vrijdag de 25.000ste bezoekers ontving.

Na een heerlijk stuk Limburgse vlaai te hebben gegeten maakte de groep kennis met Jeroen en het Europees Parlement. Lenaers is in het Europees Parlement woordvoerder namens de grote Europese Christendemocraten (EVP) op onderwerpen als binnenlandse zaken en migratie, maar heeft zich in de afgelopen jaar ook sterk gemaakt voor het behoud van de Limburgse schutterscultuur en de beschermde status voor Limburgse vlaai.  In de middag ging de groep op uitnodiging van Jeroen lunchen bij restaurant Chez Léon in de Brusselse binnenstad.

Op 6 juni is Lenaers verkiesbaar tijdens de Europese verkiezingen vanaf plek 3 van de CDA-lijst. Hij is op dit moment de enige Limburgse kandidaat bij alle partijen die kans maakt op een zetel in het Europees Parlement in Brussel.

Terug naar het overzicht