Europese Arbeidsautoriteit ook plenair aangenomen

Gepubliceerd op 18 april 2019

Na het voorlopig akkoord met de Raad en de stemming in de commissie sociale zaken en werkgelegenheid in februari heeft ook het gehele parlement afgelopen dinsdag ingestemd met mijn rapport. Hiermee wordt de Europese Arbeidsautoriteit echt een feit en kan nu begonnen worden met de praktische oprichting zodat arbeidsinspecties uit verschillende landen snel aan de slag kunnen met gemeenschappelijke inspecties. Als rapporteur op dit dossier mocht ik het plenaire debat openen én sluiten. In mijn bijdrage benadrukte ik dat ik blij ben dat het een autoriteit met tanden is, want die tanden zijn nodig om misbruik tegen te gaan en zorgen ervoor dat het vertrouwen in de interne markt in de toekomst behouden blijft. 

 

Terug naar het overzicht