CDA Europaconferentie – Grenzenloos Werken

Gepubliceerd op 29 augustus 2015

Op vrijdag 2 oktober organiseert de CDA-delegatie in de EVP-Fractie in het Europees Parlement voor de zesde keer haar Europa-conferentie. Dit jaar vindt de conferentie plaats in het mooie Franciscus Huis te Weert.

“Grenzenloos werken” is het thema van de conferentie. Niemand minder dan Eurocommissaris voor Werkgelegenheid en Sociale zaken, Marianne Thyssen, zal een tipje van de sluier oplichten over de plannen die zij eind dit jaar gaat presenteren. Eurocommissaris Thyssen zal de uitdagingen op het gebied van werkgelegenheid en de rol van arbeidsmobiliteit daarbij behandelen. Arbeidsmobiliteit kan een belangrijke rol spelen in het creëren van werkgelegenheid. Helaas worden deze kansen nog niet altijd benut ook niet in de grensregio´s. De middag staat dan ook in het teken van het stimuleren van werken in een andere EU-lidstaat en hoe we tegelijkertijd ervoor kunnen zorgen dat misbruik hard wordt aangepakt.
Europarlementariër Jeroen Lenaers, woordvoerder sociale zaken en werkgelegenheid, zal namens de CDA-delegatie het co-referaat verzorgen.

Namens het expertisecentrum voor internationale en euregionale vraagstukken (ITEM) spreekt Hildegard Schneider over grensoverschrijdende mobiliteit en samenwerking. CNV-voorzitter Maurice Limmen zal vervolgens toelichten hoe de vakbond op de bres springt om misstanden rondom werken over de grens aan te pakken. De CDA-delegatie is vereerd dat Theo Bovens, de Gouverneur van de Provincie Limburg, de middag afsluit.

U kunt zich aanmelden via jeroen.lenaers@ep.europa.eu.

Wij verheugen ons u te mogen ontvangen op 2 oktober in Weert!

Terug naar het overzicht