50.121 x bedankt!

Gepubliceerd op 11 juni 2019

We hebben er even op moeten wachten, maar op 4 juni presenteerde de Nederlandse Kiesraad de uitslag van de Europese verkiezingen 2019. Met het hoogste opkomstpercentage sinds 1989 wist het CDA 4 zetels te behouden in het Europees Parlement. 

Ikzelf ben met 50.121 stemmen herkozen om als Europarlementarier ook in de komende vijf jaar op te blijven komen voor uw belang. Samen met mijn collega’s Esther, Annie en Tom gaan we door met de door ons ingeslagen weg.

Er is al veel gezegd en geschreven over de uitslag van de Europese verkiezingen. Over het feit dat constructieve middenpartijen als PvdA, VVD en CDA een stuk meer vertrouwen hebben gekregen van de kiezer dan extreme flankpartijen als PVV en SP. Over de mooie hoge opkomst, die Europa breed zelfs boven de 50% uitkwam, en daarmee het mandaat van het Europees Parlement versterkt. En zeker over het Timmermans-effect, dat we in heel Nederland, maar zeker ook in Limburg hebben kunnen waarnemen.

Toch wil ik het vanaf deze plek over een ander effect hebben. Het CDA-Limburg-effect. Want wat heb ik in deze campagne ontzettend genoten van alles wat er georganiseerd werd. De posters die in ieder dorp op de aanplakborden hingen, de verkiezingsavonden die georganiseerd werden om de kiezer te overtuigen van het CDA-verhaal, de folders die in heel Limburg door de brievenbus vielen, de tientallen mensen die een stukje mee zijn komen fietsen op mijn 7-persoonsfiets, de werkbezoeken, marktbezoeken, verenigingsbezoeken en culturele bezoeken. Te veel om op te noemen!

En daarmee ook te veel om zelf te kunnen organiseren. Ik wil dit artikel dan ook graag gebruiken om iedereen die een steentje of steen heeft bijgedragen aan mijn campagne heel hartelijk te bedanken voor de fantastische inzet en betrokkenheid.

Van Mook tot Maastricht en van Weert tot Kerkrade; overal in Limburg hebben mensen zich voor het CDA weer het vuur uit de sloffen gelopen, en met succes!  Met een stemmentotaal van maar liefst 50.121 stemmen, waarvan meer dan 36.000 uit Limburg, mag ik me ook de komende jaren weer inzetten voor een sterk en veilig Europa, waarin grensregio’s als Limburg kunnen bloeien. Dat was zonder jullie inzet nooit gelukt!!

Volgende week vindt in Straatsburg de eerste plenaire vergadering van het nieuwe Europees Parlement plaats. Ik heb er zin in! En ik zal de input die ik in de afgelopen weken, bijvoorbeeld op de fiets, heb gekregen gaan proberen om te zetten in concrete resultaten. Ik zal me daarom blijven inzetten voor een goed functionerende grensoverschrijdende arbeidsmarkt, voor betere samenwerking tussen landen op het gebied van grensoverschrijdende veiligheid en voor een gelijk speelveld voor ondernemers in onze grensregio.

Daarnaast blijf ik me inzetten om Europa zo dicht mogelijk bij Limburg en de Limburgers te houden. Hoe meer betrokkenheid hoe beter. Maar dat kan ik zeker niet zonder u! Ik hoop dan ook oprecht dat u mij van input blijft voorzien.  Heeft u dus een opmerking, vraag, een punt van kritiek of een goed idee? Laat het mij dan gerust weten. Dat kan via Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn of per mail naar jeroen.lenaers@ep.europa.eu. Maar u kunt zich ook abonneren op mijn nieuwsbrief. Gebruik daarvoor de link onder aan deze website.

Ik kijk ernaar uit om er de komende 5 jaar weer samen de schouders onder te zetten!

Terug naar het overzicht