Geannuleerde Ryanair-vluchten

Gepubliceerd op 6 oktober 2017

Door het annuleren van duizenden vluchten gedurende de afgelopen weken bij Ryanair zijn helaas vele reizigers gedupeerd. Niet alleen zijn hun reisplannen gedwarsboomd, ook is er een hoop onduidelijkheid ontstaan, bijvoorbeeld over het claimen van schadevergoedingen voor de getroffen reizigers. Afgelopen dinsdag hebben we hierover gedebatteerd.

Tijdens het debat hebben we verschillende belangrijke punten besproken. CDA-collega Wim van den Camp gaf aan dat het vooral belangrijk is dat de procedures voor schadeclaims van getroffen passagiers zo eerlijk en efficiënt mogelijk moeten verlopen, en geen bureaucratische monsters moeten worden. Ook hebben we aan de Europese Commissie gevraagd om met Ryanair het gesprek aan te gaan en op die manier te komen tot een oplossing voor gedupeerde reizigers.

Ik hoop dan ook van harte dat alle getroffen reizigers zo snel en goed mogelijk geholpen worden. Mocht u zelf gedupeerd zijn en willen weten wat uw precieze rechten zijn, dan kunt u de website van de Consumentenbond raadplegen.

Terug naar het overzicht