Einde aan roamingkosten

Gepubliceerd op 15 juni 2017

Sinds gisteren is het voorbij met de ‘roamingkosten’ in de Europese Unie. Dat zijn de extra kosten die in rekening worden gebracht bij bellen, sms´en of internetten met je mobiele telefoon in het buitenland. Je betaalt voortaan hetzelfde tarief voor het gebruik van je telefoon in Nederland en België, maar ook straks op vakantie in Italië, Frankrijk, Spanje of een ander EU-land.

In 2005 werd de afschaffing van roamingkosten in de EU voor het eerst besproken in het Europees Parlement, nu 12 jaar later, is het eindelijk zover. Hiermee wordt een van de grootste obstakels op weg naar een digitale interne markt weggenomen. Dit is goed nieuws voor mensen die over de grens wonen en werken, en zal ook een stimulans geven aan de concurrentiekracht van Europese bedrijven.

Het afschaffen van de extra belkosten geldt alleen wanneer u vanuit het buitenland naar een buitenlands nummer belt. Wanneer je vanuit Nederland naar het buitenland belt zijn er wel nog extra kosten aan verbonden. Als CDA zijn we met dit voorstel blij voor consumenten en bedrijven, maar blijven we de toepassing van de nieuwe plannen in de lidstaten goed in de gaten houden.

Terug naar het overzicht