Doe mee: Openbare raadpleging – Obstakels overwinnen in grensregio’s

Gepubliceerd op 26 oktober 2015

Al 25 jaar investeert de Europese Unie in grensoverschrijdende samenwerking. Dat gaat onder andere via Interreg, een financieringsinstrument voor regionale ontwikkeling over de grenzen heen. Hoewel er al veel is bereikt, zijn er toch ook nog heel wat problemen over, waarvoor een financiële oplossing alleen niet volstaat.

De Europese Commissie doet tot 21 december onderzoek naar de obstakels waar burgers, bedrijven en overheden nog steeds mee te maken hebben bij grensoverschrijdende activiteiten. De Commissie wil goed in kaart brengen welke belemmeringen er nog over zijn en welke invloed die hebben op het dagelijks leven van de mensen en het bedrijfsleven in grensregio’s. Iedereen kan zijn of haar mening geven op de website van de Europese Commissie. Als CDA zijn we erg blij met dit onderzoek en roepen we zoveel mogelijk mensen in de grensregio’s op om van zich laten horen.

De uitkomsten zijn bepalend om de aandacht voor grensoverschrijdende problemen te verhogen bij de Europese instellingen. Daarom willen wij u graag vragen om deel te nemen aan dit onderzoek. Dat kan via deze link (digitale enquête).

Bij voorbaat dank!

Terug naar het overzicht