Voettocht van zeven dagen van Brussel naar Maastricht

Gepubliceerd op 15 juni 2017

Vóór het begin van de Straatsburgweek heb ik afgelopen maandag een speciaal Maastrichts gezelschap mogen ontvangen in Brussel. Deze club bestond uit lopers, begeleiders, sponsoren, sympathisanten én zogeheten talenten. Voor mij was dit een zeer inspirerend bezoek. De lopers – de gebroeders Huub en Gerard Adriaens – zijn maandagmiddag vanuit Brussel vertrokken naar Maastricht, de stad waar 25 jaar geleden het gelijknamige Verdrag werd getekend, voor een voettocht van 7 dagen. Het doel van deze tocht is het vragen om aandacht en een (financiële) bijdrage voor jongeren met een beperking, maar vooral ook met een talent. Het project heet dan ook “Autisme kent talenten”. Tijdens de tocht vermaken de broers de voorbijgangers met muziek, maken ze een beetje reclame voor de Europese Unie, maar vragen ze tegelijkertijd ook aan mensen wat er verbeterd moet worden in de EU.

Op het moment van versturen van deze nieuwsbrief hebben beide heren nog een aantal kilometer voor de boeg. Ze verwachten komende zondag (18 juni) om 17.00 uur op de Boschstraat in Maastricht aan te komen. Iedereen is van harte welkom om de laatste 100 meter – méér mag uiteraard ook – met hen mee te lopen. Graag wens ik hen ook vanaf deze plek veel succes met hun fantastische project én met de laatste loodjes van deze lange en intensieve tocht!
Voor meer info over dit bijzondere initiatief en doneeradres, zie www.vriendenvantalent.nl en http://www.huubopvolletoeren.nl/op-volle-toeren-informatie.html

Terug naar het overzicht