Tweede Kamer-verkiezingen

Gepubliceerd op 15 maart 2017


Vivianne Heijnen #26
De passie voor politiek stroomt bij Vivianne door het bloed en werd gevoed door haar opa die ruim 25 jaar lang burgemeester is geweest van verschillende Limburgse gemeentes. Sinds 2010 zit Vivianne voor het CDA in de gemeenteraad van Maastricht en combineert ze dit met haar werk als directeur bij de Brusselse Campus van de Universiteit Maastricht. Als geen ander weet zij dat veel Limburgers internationaal georiënteerd zijn en dat wonen, werken en recreëren niet stopt bij de landsgrenzen. In Den Haag wil ze laten zien dat Zuid-Limburg juist een regio is met vele kansen en mogelijkheden die ook door de landelijke politiek gegrepen moeten worden.

Volg Vivianne op haar website en facebook


Martijn van Helvert #16
Op twintigjarige leeftijd betrad Martijn het politieke toneel als gemeenteraadslid van Susteren. Vervolgens stroomde hij door naar de Provinciale Staten van Limburg, en in 2014 heeft Martijn de stap gemaakt naar de Tweede Kamer. Als woordvoerder Infrastructuur weet hij als geen ander hoe belangrijk het is voor Nederland, en Limburg in het bijzonder, om over goede infrastructuur te beschikken en om goed verbonden te zijn met onze buurlanden. Maar de investeringen moeten eerlijker verdeeld worden. De regering is teveel gericht op de Randstad, terwijl er juist in de regio grote behoefte is aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Dit is niet alleen goed voor de regio’s zelf, maar biedt ook kansen en mogelijkheden om de Nederlandse economie in zijn geheel te vergroten.

Volg Martijn op zijn website en facebook

Mustafa Amhaouch #15
Sinds 2016 zit hij voor het CDA in de Tweede Kamer en is hij woordvoerder op de portefeuilles Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties. Daarnaast maakt hij zich ook sterk voor Limburgse zaken. Op eigen benen staan en een eerlijke boterham verdienen dat was belangrijk toen zijn vader in de jaren ’60 van de vorige eeuw naar Nederland kwam om te werken, en dat is nu nog steeds belangrijk. Of je nu werkt, studeert of vrijwilliger bent. Iedereen kan met zijn talenten een bijdrage leveren aan de maatschappij. Als politicus moet je weten wat er speelt in de samenleving en dat doet hij door te luisteren en door zich als vrijwilliger actief in te zetten voor een beter Nederland.

Volg Mustafa op zijn website en facebook


Raymond Knops #6
Als zeer ervaren Tweede Kamerlid is Raymond al sinds jaar en dag de CDA-woordvoerder op het gebied van Defensie en Buitenlandse zaken. Veiligheid vormt de basis van onze welvaart en juist die staat tegenwoordig onder druk. Daarom wijst Raymond op het belang van flinke investeringen in defensie. Voor de komende 4 jaar is het CDA van plan 2,1 miljard euro te investeren om aan deze druk tegemoet te komen. Naast zijn werkzaamheden in Den Haag is Raymond woonachtig in het Limburgse Hegelsom, waardoor hij niet alleen aan zijn nationale en internationale verantwoordelijkheden kan voldoen, maar ook verbonden blijft met Limburg.

Volg Raymond op zijn website en facebook

Uiteraard kunt u ook uw stem uitbrengen op een van onze andere Limburgse CDA-kandidaten, zoals Roy van der Broek #45, of onze kandidaten op de regionale, Limburgse staartlijst: Jacob Knoops #46, Charles Claessens #47, Marc Breugelmans #48 en Hendrik Stals #49.

Wist u dat…
… er woensdag heel wat te kiezen valt, namelijk 1114 unieke kandidaten van 28 verschillende partijen

… er momenteel 10 Limburgers in de Tweede Kamer zitten, onder wie 3 CDA’ers

… u dit jaar ook weer op bijzondere plekken kunt stemmen zoals een drive-instembureau in Zuidplas

… u op www.waarkanikstemmen.info alle locaties kunt vinden waar u kunt stemmen

… het CDA in Limburg werkt met een zogeheten staartlijst, met herkenbare gezichten uit de lokale politiek.

Terug naar het overzicht