Project uit Obbicht valt in de Europese prijzen

Gepubliceerd op 15 juni 2017

Het project “Glaskunst langs de Maas” van de stichting Ecrevissecomité uit Obbicht ontvangt dit jaar de Prijs van de Europese Burger. Europarlementariërs kunnen jaarlijks personen of organisaties in de EU die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van Europese samenwerking voordragen voor deze bijzondere prijs.

Met het project probeert het Ecrevissecomité via glaskunst het besef van een grensoverschrijdende cultuur te promoten door onder andere het organiseren van fiets- en wandeltochten in de regio, het houden van exposities en het geven van lessen op basisscholen. Hierdoor maakt een breed, internationaal publiek – uit Nederland, België en Duitsland – kennis met het karakteristieke Limburgse culturele erfgoed. Daarmee draagt “Glaskunst langs de Maas” kernwaarden van de Europese Unie uit, maar dan op lokaal niveau. Ik wil de organiserende stichting en alle mensen die bij het project betrokken zijn niet alleen feliciteren met het winnen van deze Europese prijs, maar ook complimenteren met hun bijdrage aan Europese bewustwording.

Gezamenlijk met alle andere Europese prijswinnaars zal het Ecrevissecomité in oktober de prijs in Brussel uitgereikt krijgen.

Terug naar het overzicht