Workshop voor jongeren in Boedapest

Gepubliceerd op 20 januari 2017

Op het moment van schrijven van de nieuwsbrief bevind ik mij in het koude Boedapest. Vandaag geef ik samen met Hubert Beusmans, politiek adviseur Europese Zaken voor de CDA-fractie in de Tweede Kamer, een workshop voor het Young Leaders-programma van het Robert Schuman Institute (RSI).  Het RSI organiseert politieke trainingen voor personen die behoren tot de zusterpartijen van het CDA in Europa. Het programma in Boedapest deze week is speciaal gericht op jongeren van EVP-partijen uit Oost- en Zuid-Oost-Europa en wordt georganiseerd in samenwerking met de Eduardo Frei Foundation. De groep is een divers gezelschap van jongeren uit onder andere Wit-Rusland, Oekraïne, Armenië en Servië die allemaal enthousiast meer willen leren over Europa.
Tijdens de workshop zullen we vooral ingaan op de Europese sociale dialoog en hoe die zich in de loop van de jaren ontwikkeld heeft.
Uiteraard laten we ze zelf ook aan de slag gaan met Europese sociale thema´s. Door middel van een rollenspel moeten ze samen tot actiepunten komen over hoe de Europese sociale agenda eruit moet komen te zien.

Naast onze workshop hebben ze de afgelopen week tal van trainingen gehad met als doel een beter inzicht krijgen in hoe het Europese democratisch besluitvormingsproces werkt, zodat het hen inspireert om er zelf in hun eigen land ook mee aan de slag te gaan. Naast dat we hen dingen proberen te leren, hoop ik zelf ook van hen te horen wat hun ideeën zijn over Europese sociale samenwerking

Terug naar het overzicht