Limburgse bakkers op bezoek in Brussel

Gepubliceerd op 22 januari 2024

Vanaf vandaag is Limburgse vlaai een product met een ‘Beschermde Geografische Aanduiding’. Dat betekent dat niet meer alle vlaai zomaar ‘Limburgse Vlaai’ genoemd mag worden. Limburgse vlaai is gebakken in Limburg, is dagvers, heeft een vastgestelde grote en mag nooit ingevroren worden.

Initiatiefnemers van deze zogenaamde BGA zijn Marcel Roubroeks en Peter Nulens. Zij zijn ruim 7 jaar bezig geweest om dit label aan te vragen voor Limburgse vlaai.

CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers ontvangt op maandag 22 januari samen met President van het Europees Parlement Roberta Metsola de Limburgse bakkers in Brussel om de toekenning van dit Europese label te vieren. Jeroen Lenaers: ”Deze erkenning is niet meer dan terecht. De Limburgse bakkers hebben hier hard voor moeten vechten. De toekenning van dit label is in vele opzichten historisch, mede door de samenwerking tussen Nederland en België bij de aanvraag ervan. Nadat eerder al twee wijnen uit onze mooie provincie zijn opgenomen in het register, staat Limburg er wederom goed op in Europa.”

Terug naar het overzicht