Leestip voor grensarbeiders

Gepubliceerd op 19 januari 2018

Graag attendeer ik u op dit artikel in De Limburger van vrijdag 12 januari j.l. Hierin legt Ger Essers treffend uit waarom het juist nú het moment voor de politiek – zowel Europees als landelijk – is om de belemmeringen op het gebied van grensarbeid aan te pakken. De betreffende Europese wetgeving is nu in behandeling bij het Europees Parlement, en ik heb daar ook een aantal voorstellen voor ingediend.

Denk aan het keuzerecht voor grensarbeiders; wanneer bijv. een inwoner van Nederland meer dan 5 jaar in Duitsland heeft gewerkt, kan hij – na werkloos te zijn geworden – kiezen voor een ww-uitkering voor bepaalde termijn in Duitsland, uiteraard onder duidelijke en strikte voorwaarden. Wilt u graag meer weten over deze aanhangige wetgeving, mijn ingediende voorstellen of heeft u zelf suggesties hierover, laat het mij dan graag weten. Ik ben zeer benieuwd naar uw ideeën en mening!

Terug naar het overzicht