Jeroen Lenaers (CDA) nieuwe vicevoorzitter Europese Volkspartij in het Europees Parlement

Gepubliceerd op 21 februari 2024

Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA) uit Stramproy is deze ochtend benoemd als vicevoorzitter van de fractie van de Europese Volkspartij in het Europees Parlement. De 177-koppige fractie van de christendemocraten stemde per acclamatie in met de benoeming van de Limburger.

EVP fractievoorzitter Manfred Weber: ‘Jeroen levert een hele belangrijke bijdrage aan ons werk op bijvoorbeeld migratie en het beschermen van de rechtsstaat. In het bijzonder leverde hij een crusiale bijdrage aan het vaststellen van het nieuwe asiel-en migratiepact. Ik ben blij met zijn verkiezing als vicevoorzitter, de EVP-fractie blijft hiermee op volle sterkte in de laatste fase van dit parlementair mandaat’.

De fractie van de Europese Volkspartij in het Europees Parlement is de grootste partij in de Europese politiek en een verzameling van alle christendemocratische fracties uit Europa. Op donderdag 6 juni vinden parlementsverkiezingen plaats; het is vrijwel zeker dat de EVP ook na de verkiezingen de grootste zal zijn.

Jeroen Lenaers werd in 2014 voor het eerst gekozen in het Europees Parlement namens het CDA. Voor de verkiezingen in juni staat Lenaers op plek drie van de conceptkandidatenlijst van het CDA. Daarmee is hij tot op heden de enige Limburgse kandidaat bij alle Nederlandse partijen die kans maakt op een zetel in Brussel.

Terug naar het overzicht