Interoperabiliteit van databases

Gepubliceerd op 9 februari 2018

In het parlement ben ik aangewezen als rapporteur voor het belangrijke wetsvoorstel voor de interoperabiliteit van migratie- en justitiedatabases. Een hele mond vol, maar in de praktijk gaat dit wetsvoorstel ervoor zorgen dat de grenswachter op Schiphol, de IND’er in Ter Apel en de politieman in Maastricht snelle toegang hebben tot de relevante informatie die specifiek voor hen beschikbaar is in de Europese databases. Daarbij gaat er niet om dat we meer data gaan verzamelen, maar dat we de informatie die we nu al hebben beter gaan gebruiken. Het wordt daarbij met dit wetsvoorstel gemakkelijker om het gebruik van valse identiteiten tegen te gaan. Het is voor mij een hele eer dat ik namens het parlement dit wetsvoorstel mag gaan leiden, en ik kijk ernaar uit om hier samen met alle partijen constructief aan te gaan werken.
In onderstaande video licht ik het voorstel verder toe.

PS. Het woord ‘interoperabiliteit’ bestaat uit maar liefst 8 lettergrepen. Mocht u een beter woord weten dat de lading dekt, dan hou ik mij van harte aanbevolen!

 

Foto: 

Terug naar het overzicht