Een stage bij Jeroen Lenaers

Gepubliceerd op 20 december 2022

Hallo allemaal, ik ben Jesse Claassens. Het studeren aan de universiteit heb ik tijdelijk ontvlucht en ingeruild voor het echte werk; een traineeship bij Europarlementariër Jeroen Lenaers in Brussel. Drie en een halve maand lang heb ik Jeroen en zijn medewerkers mogen ondersteunen. Als stagiair bij kantoor Lenaers krijg je veel verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om een kijk te nemen in het werk van een Europarlementariër. Je hebt een divers takenpakket en hoe cliché het soms ook klinkt, elke dag is écht anders! Je maakt kennis met de Europese instanties en andere organisaties maar daar blijft het zeker niet bij. Je wordt direct betrokken bij de werkzaamheden van het kantoor en een proactieve werkhouding komt goed van pas. Ik zou deze stage aan iedereen aanraden die politiek geëngageerd en leergierig is en die een warm hart toedragen aan het CDA. Helaas is mijn stage bijna ten einde gekomen en moet ik terug de collegezaal in. Wel ben ik een ontzettend leerzame, intensieve en vooral ook leuke ervaring rijker.

Terug naar het overzicht