CDA Limburg presenteert 80 kandidaten en sterk programma voor de Statenverkiezingen van maart

Gepubliceerd op 18 december 2022

In maart 2023 zijn er overal in Nederland Provinciale Statenverkiezingen. Naast de gemeenteraad liggen de Staten het dichts bij de kiezer. En de aankomende Provinciale Statenverkiezingen zijn belangrijker dan ooit! De nieuw gekozen statenleden zullen invulling moeten geven aan een grootse transitie van ons Limburgs landschap; hoe gaan we om met de uitvoering van de landelijke stikstof doelen, hoe zorgen we voor nieuwe duurzame en levensloopbestendige woningen. Kortom; hoe geven we een beter Limburg door aan de volgende generatie. Wat mij betreft heeft het CDA de beste antwoorden op al deze vragen. Met durf en oog voor realisme. Lees hier ons hele programma.

CDA Lijsttrekker Michael Theuns omschrijft ons verkiezingsprogramma als volgt:
‘’Er ligt een grote taak weggelegd voor ons als middenbestuur. Niet om ‘afgehaakte’ mensen te overtuigen om weer aan te sluiten bij de politiek, maar juist andersom; een opdracht voor de afgehaakte politiek om weer nieuwe aansluiting te vinden bij de samenleving. Beleid moet niet worden bepaald door een kleine groep mensen die hun eigen agenda doorvoeren zonder oog voor de maatschappelijke impact, maar moet worden bepaald in samenspraak met mensen en verdedigd worden met het oog op hun situatie. Kortom, de politiek moet haar ziel weer terugvinden en zich realiseren dat de politiek er voor mensen is en niet andersom.

Dat is waarschijnlijk niet de meest radicale of schokkende verkiezingsbelofte die een lijsttrekker ooit gedaan heeft. Maar het is wel een eerlijk verhaal. Een verhaal over de noodzaak van waardengedreven politiek. Van het vergroten van de nabijheid van politiek bij mensen. En bovenal het verhaal van een provincie de haar eigen keuzes maakt en eigen koers vaart’’.

Naast het verkiezingsprogramma presenteerde het CDA Limburg ook de 80 kandidaten die op de lijst plaatsnemen en uitvoering willen geven aan het realiseren van al onze ideeën. Ik vind het geweldig om te zien dat nog altijd zo veel Limburgse CDA’ers bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. Als steunkandidaat en lijstduwer zal ik doen wat ik kan om hen hierbij te ondersteunen.

Klik hier om alle kandidaten te zien.

Terug naar het overzicht